Lekkerste Boerenijs

IJs Meulenhorst 2

Lekkerste boerenijs komt van biologische boerderij De Meulenhorst

Het lekkerste boerenvanille-ijs van oost-Nederland komt van biologisch melkveebedrijf De Meulenhorst, ten zuiden van Ommen.  Op landgoed Eerder Achterbroek leveren de melkkoeien van  Marianne en Heico de basis voor het boerderij-ijs. ‘We zijn in hart en nieren biologisch. Mooi dat nu blijkt dat dat ook te proeven is’, aldus Marianne Blekkenhorst. De test werd georganiseerd door tijdschrift Naober, dat een serie met een streekproductenproeverij is begonnen met oost-Nederlandse streekproducten. Die voor boerenijs was het eerste. De producten worden geproefd door een panel van deskundige smaakexperts: Peter Klosse van de Echoput en de Academie voor Gastronomie, Nel Schellekens van De Gulle Waard, Harald Droste van Droste’s dineren en logeren en Michiel Bussink, auteur en directeur van Land &  Keuken. “Heerlijk zalvig, mooie vanillesmaak, goed in balans’, vond het panel.  In de volgende Naober volgt de uitslag van de proeverij met Naegelholt.

Biologische Melkveebedrijf & IJsboerderij De Meulenhorst

Zie hier de complete uitslag

Zie hier de Smaakexperts